0

Vision zonneproducten

Echt mooie ingrediënten zoals arganolie. Helaas smeert het uit als een witte waas en saudi zie je er 2 shades witter uit ipv bruiner. 2 opvallende ingrediënten zijn aluminium stearate en alumina, beiden varianten van aluminium. Aluminium staat hoog op mijn lijstje van not-wanted ingrediënten, maar dit zijn varianten die bdih goedgekeurd zijn en waar ik geen onderzoeken van ben tegengekomen die hun aantonen dat ze schadelijk zijn. In dit geval vertrouw ik op de onderzoekers van bdih en de ewg die deze versie als veilig hebben beoordeeld. Etos suncare spf 20 lotion spray de zonnebrandspray van Etoshuismerk bevat een synthetisch uv-filter met nanodeeltjes en een uv-filter die een waarschuwing heeft gekregen van ewg voor endocrien (hormoonverstorend) en ecotoxic. Daarnaast bevat het pegs, siliconen, phenoxyethanol en parfum. Garnier Ambre solaire hydraterende zonnespray spf 20 de zonnespray van Ambre solaire bevat synthetische uv-filters die relatief veilig zijn, maar bevat ook een uv-filter die vrije radicalen creëert onder invloed van zonlicht en die dus huidverouderend. Verder bevat het een peg en parfum. Kruidvat Solait Sun protection sunmilk spf 20 de sunmilk van het huismerk van Kruidvat bevat zowel synthetische als natuurlijke uv-filters. De natuurlijke uv-filter is bevat nano-deeltjes. Verder bevat de sunmilk phenoxyenthanol, siliconen en parfum. Lancaster Sun beauty oil-Free milky spray spf 30 de olievrije milkyspray van Lancaster bevat veel natuurlijke ingrediënten, waaronder ook een natuurlijke uv-filter.

vision zonneproducten

Vision - us thrall

Biotherm Spray solaire lacté spf. Deze spray bevat de huidverouderende uv-filter ethylhexyl triazone, pegs en parfum. Care for Sun spf 15 (te koop bij de tuinen). Bevat uv-filters die huidverouderend zijn, irritaties kunnen veroorzaken op de huid en met een risico op giftig voor de voortplantingsorganen, maar allemaal met een lage waarschuwingscode van de ewg. Clarins sun care cream spf. De suncare cream van Clarins bevat relatief veilige synthetische uv-filters. Het bevat wel phenoxyethanol en parfum, maar geen nanodeeltjes, siliconen, parabenen en pegs. Er zitten ook redelijk wat natuurlijk extracten in de cream verwerkt. Clinique face/body cream spf 15, de zonnebrandcrème van Clinique bevat de uv-filter homosalate die onder invloed van zonlicht hormoonverstorend. Het bevat ook pegs, siliconen. In de ingrediëntenlijst staat geen parfum vitamin of fragrance opgenomen, wat ik nogal verrassend vind, want hij ruikt echt lekker en ze zeggen niet dat hij parfumvrij. Earthline met spf 20 (te koop bij de tuinen) Is volledig natuurlijk en bdih-gecertificeerd.

vision zonneproducten

klikken op het merk om naar de beschrijving te springen. Australian Gold Spray gel sunscreen spf. Zoals eerder genoemd bevat deze zonnebrandspray de uv-filter benzophenone-3 (Oxybenzone waar de ewg zwaar voor waarschuwt. Het bevat ook de uv-filter homosalate die in zonlicht hormoonverstorend kan worden. Het bevat pegs, siliconen, parfum en phenoxyethanol. Avène spf 20 (te koop bij de apotheek). De zonnebrandspray van avène bevat een synthetische uv-filter met nano-deeltjes en parfum en verder veel natuurlijke ingrediënten. Biodermal Zonnemilk spf 20, de zonnemilk van biodermal bevat synthetische uv-filters die nano-deeltjes bevatten. Verder bevat het pegs, siliconen en parfum.

Vision sun protection zonnebrand

Zonnebrandcrèmes doorgelicht - loveli

Ik denk echt dat het belangrijk is voor iedereen om te weten wat je veilig kunt smeren en wat niet. En omdat ik niet verwacht dat je de analyses van A tot Z gaat doorlezen geef ik je nu vast mijn eigen conclusie: Er is geen enkel zonnebrandproduct dat én natuurlijk is én goed werkt. Ik heb die van Earthline al gekocht en ik ga zeker kijken wat er gebeurt als ik hem meng met een bronzerpoeder. Misschien nivea zijn mijn benen dan wel toonbaar. Voor mijn gezicht houd ik het op mijn eigen gezichtsolie, die al oliën bevat met een natuurlijke uv-filter, en dat combineer ik met een mineralen make-up poeder. Deze poeders bevatten namelijk al titaniumdioxide en zinc oxide, wat ook hele goede natuurlijke uv-filters zijn. En mochten we echt een mooie zomer krijgen, dan koop ik misschien toch maar de spray van Lancaster. Maar het allerbeste is: helemaal geen uv-filter en vooral voorzichtig zijn in de zon. Iedere dag even in de zon en daarna de schaduw in, in plaats van urenlang gaan bakken. Je huid geeft zelf wel aan wanneer het genoeg. Als je huid een uv-filter nodig had gehad, dan had moeder natuur ons die wel meegegeven bij onze geboorte.

Je kunt dan zelf bepalen of je het voordeel van het ingrediënt vindt opwegen tegen het risico. Ik wil persoonlijk heel graag een natuurlijke uv-filter die ook nog eens nano-vrij is (Earthline en lovea maar als dat betekent dat je een witte waas krijgt over je benen die je er eerder ziek dan stralend uit laat zien (echt, dat gebeurde bij. De totale ingrediëntenlijst per merk vind je overigens op re/zonnebrandtest, sunscreen spuitbussen, ze zijn bijna helemaal verdwenen, de spuitbussen met zonnebrandspul. De sprays zijn gemakkelijk in te ademen en dan extra schadelijk. Ook bevatten ze als hoofdingrediënt butane, wat volgens de ewg irriterend is voor huid, ogen en longen en giftig voor de voortplantingsorganen. Gelukkig zag ik nu geen spuitbussen meer, behalve nog bij Vichy. Hieronder volgt de analyse per zonnebrandproduct op alfabetische volgorde. Staat jouw merk er niet tussen? Let me know in de comments onder dit bericht en ik zoek het voor je uit. En deel dit bericht met anderen of op je facebookpagina.

In Europa is het daarom verboden rond de mond. In het overzicht per merk hieronder zie je welke merken wel of geen Phenoxyethanol bevatten. Parfum, parfum wil je vermijden, omdat je niet weet wat er in het parfum zit. De geurstoffen zijn namelijk beschermd, vanwege bedrijfsgeheim. In de praktijk kan er dus vanalles inzitten wat je liever wilt vermijden. Het lijstje zonnebrandcrèmes zonder parfum is echter wel heel klein. Oftewel Sodium lauryl Sulfate. Sls vind je vooral in doucheproducten die moeten schuimen. Maar in dit onderzoek bevatte de spray van roc sls. Sls kan je huid irriteren en beschadigen. In het overzicht hieronder zie je per merk welke van de bovengenoemde ingrediënten ze bevatten.

Vision s Warehouses, vision, produce company

Hetzelfde geldt voor paraffine. In het overzicht per merk hieronder zie je welke merken wel of geen siliconen of paraffine bevatten. Pegs, pEG staat voor polyethylene glycol. Op zich kan een peg helemaal niet verkeerd zijn en zelfs natuurlijk, het gaat erom dat bij de productie 1,4-dioxane kan vrijkomen, dat kankerverwekkend. Het ingrediënt kan daarmee worden besmet, maar eters het is niet zeker. In een Amerikaans onderzoek onder 100 natuurlijke merken, zelfs met bdih keurmerk, werden 46 besmettingen aangetroffen ( bron ). Je kunt ze maar beter vermijden dus. Je kan ze soms herkennen aan de naam peg, gevolgd door een nummer, maar soms hebben ze ook andere namen als steareth-20. In het overzicht per merk hieronder zie je welke merken wel of geen pegs bevatten. Phenoxyethanol, phenoxyethanol is een conserveermiddel dat de huid en de ogen kan irriteren. In je lichaam is het een risico voor je voortplantingsorganen. vision zonneproducten

In je lichaam werkt het hormoonverstorend en kan het invloed hebben op de voortplantingsorganen ( bron ). In Nederlandse producten heet dit shiatsu ingrediënt overigens benzophenone-3. Het zit in de zonnebrandcrèmes van Vision, australian Gold en no-ad. Een volledige lijst van alle ingrediënten van de geteste zonnebrandcrèmes vind je hier. Parabenen, parabenen worden ingezet als conserveermiddel. Parabenen kunnen door de huid worden opgenomen en hebben een oestrogene werking in je lichaam. Er zijn verschillende types parabenen en sommigen zijn risicovoller dan anderen. Voor butyl- en propylparabenen is een verbod in de maak ( bron maar nu zijn ze nog terug te vinden in de zonnebrandcrèmes van no-ad en Vision. Verder heeft alleen nog nivea parabenen in de zonnebrandproducten, alle andere merken zijn er al vanaf gestapt. Siliconen/Paraffine, siliconen maken de zonnebrandcremes zo lekker smeerbaar. Maar ze sluiten je huid af en zijn moeilijk afwasbaar, waardoor ze een huidverstorende werking hebben.

About Us, vision, ezone

Toch nog even het etiket gecheckt Damn die greenwashing ook! Sinds wanneer zijn siliconen natuurlijk? En de reinigen uv-filter mag dan wel natuurlijk zijn, het zijn nano-deeltjes! En die kunnen sneller door je lichaam worden opgenomen omdat ze zo klein zijn. En zo startte een dagenlange analyse van alle zonnebrandmerken die ik kon vinden bij drogisterijen, supermarkten, natuurwinkels, apotheek en parfumerie. In totaal heb ik ruim 700 ingrediënten in 25 producten gescreend op: uv-filters, uv-filters kunnen natuurlijk zijn (minerale uv-filters nanodeeltjes bevatten (zo klein dat de huid ze gemakkelijk opneemt irriterend voor de huid, schadelijk voor het milieu en hormoonontregelend en huidverouderend. Huidverouderend is het geval als de uv-filter vrije radicalen produceert onder invloed van zonlicht. Precies het tegenovergestelde van een antioxidant. Er zijn maar weinig synthetische uv-filters waar bij de Environmental Working Group (EWG) geen waarschuwing afgeeft. Voor én type uv-filter wordt zelfs een zware waarschuwing afgegeven: Oxybenzone. Deze uv-filter wordt zo gemakkelijk door de huid opgenomen dat onderzoek van de centers for Disease control and Prevention heeft aangetoond dat 97 van de Amerikanen deze stof in hun lichaam hebben opgenomen.

vision zonneproducten

Het perfecte moment om de meest verkochte zonnebrandmerken van drogisterijen, supermarkten, natuurwinkels, apotheken en parfumerieën tegen het licht te houden. Welke zou badzout er door de test van puur natuur komen? Ik kan je meteen al vertellen: geen enkele! Als je je op een natuurlijke manier wilt beschermen tegen de zon, dan ben je aangewezen op kleding, hoedjes en schaduw. Maar dat is voor mij niet genoeg. Je hebt gewoon momenten dat je geen schaduw tot je beschikking hebt. Als het rokjestijd is, dan is het rokjestijd en geen langebroekentijd. Eigenlijk had ik niet verwacht dat het een issue was. Eén van de weinige cosmeticamerken die ik nog gebruik had ook een zonnebrandcrème in het assortiment. En aangezien dat een natuurlijk merk was in een winkel waar alleen natuurproducten wordt verkocht, zou ik snel klaar zijn.

Vision, de 5 sterren uva beschermer langdurige

Het heeft lang geduurd, maar daar is toch eindelijk die zomerse warmte. Tijd om terrasjes te pakken, naar het strand te gaan en te zonnen in de tuin. Die witte melkflessen kunnen echt niet meer. Ren niet meteen naar de winkel voor een zonnebrandcrème, maar lees eerst dit serum artikel. Ik heb namelijk 25 zonnebrandcrèmes (en het worden er steeds meer) volledig gescreend op hun ingrediëntenlijst. Dit heeft dagen en dagen spioneren en researchen gekost, maar ik vind het het helemaal waard. Je wilt toch zowel je huid als je gezondheid beschermen? Lees verder en leer welke zonnebrandcrèmes ok zijn en welke je echt liever wilt vermijden. En deel dit bericht met anderen. Iedereen zou dit moeten weten! Voor mij begon de zomer al 2 weken geleden met een weekje portugal. Absoluut heerlijk om die zonnestralen weer op je lichaam te voelen, maar wat kon ik nog gebruiken als zonbescherming?

Vision zonneproducten
Rated 4/5 based on 520 reviews
SHARE

vision zonneproducten Pysyha, Wed, June, 13, 2018

Er bestaan bijvoorbeeld ook veel medicijnen met een gereguleerde afgifte, te herkennen aan het achtervoegsel retard, die werken met een soortgelijk principe. Naast het feit dat Vision écht gewoon heel goed werkt tegen verbranding, vind ik het fijn dat het zo snel intrekt. Tijdens het smeren al merk je dat het intrekt zonder een vettig, olieachtig laagje achter te laten. Het smeert makkelijk uit (je hebt ook niet veel nodig plakt niet en laat ook geen witte waas achter. Maar het allerfijnste is nog wel dat het zo langdurig tegen de zon beschermt.

vision zonneproducten Fudadi, Wed, June, 13, 2018

De liposomen, oftewel de microdeeltjes, dringen tot diep in de epidermale laag. Eenmaal in de hoornlaag en diepere huidlagen geven deze microdeeltjes een gereguleerde afgifte van de actieve bestanddelen die uiteindelijk zorgen voor een bescherming tegen uva- en uvb-straling. De actieve bestanddelen bevinden in het midden van de microdeeltjes, maar door de natuurlijke processen in de huid wordt het microdeeltje afgebroken en worden de bestanddelen geleidelijk afgegeven aan de huid.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: